Kasiopea edo uda bat poloniar artean / Michèle Marineau ; itzultzailea, Juan Kruz Igerabide - Marineau, Michèle (Branka (Elkarlanean), 1992)
Kasiopeak hamalau urte ditu, ia-ia hamabost, eta burua ametsez beterik. Ametsak bezainbat arazo, orde: azkena, amak bere maite berriarekin joan nahi duela oporretan, alaba udaleku batean utzita. Kasiopeak ez du onartuko, ez horixe: inorik hitzik esan gabe, atera bere dirua aurrezki kutxatik eta New Yorkera doa, bere osaba jatorrenaren etxera. New Yorken hala ere, arazoak hasi besterik ez dira egin, eta arazoekin batera berriz ere ametsak, maitasunaren itxaropen eta duda-mudak.