Telefonozko ipuinak - Rodari, Gianni (1920-1980); Agirre, Idoia; Saludes, Jordi (Donostia : Elkarlanean, 2002)
Liburu honetan ere, bere idazlan guztietan bezala, ironia, umorea eta fantasia dira ezaugarririk nagusienak. Eta zergatik izenburu hau? Ipuin hauek idazterakoan, oso motzak direnez, telefonoaren aitzakiaz baliatzen da idazlea. Bianchi jauna beti ere etxetik urrun zebilen bidaiante bat zen. Eta, gauero, bere alabatxoari ipuin bat kontatzen omen zion telefonoz. Ipuin haien bilduma dela liburu hau esaten digu idazleak hitzaurrean. Horregatik dira ipuin gehienak laburrak.
10 urtetik aurrera (berdea)
Jatorrizko izenburua: Favole al telefono
Keywords: Fantasia; Umorea; Haur eta Gazteentzako Literatura