Mugida liburutegian / Josep Gregori ; itzultzailea, Mitxel Murua ; marrazkilaria, Francesc Santana - Gregori, Josep (Xaguxar (Elkar), 1999)
Juani ez zitzaion asko gustatzen irakurtzea, baina behin liburutegira joan zen lagun bati laguntzera. Eta berak nahi gabe, egundoko "mugidan" sartu zen... Ines liburuzainak betaurreko bitxi batzuk zituen, betaurreko magikoak! Gau batean, Juanek isilka eta ezkutuan jantzi zituen betaurreko haiek, eta abentura liluragarrienak bizi izan zituen: altxor-uhartera joan zen John Silver pirata zaharrarekin; Robinson Crusoe eta Ostiral ezagutu zituen, eta Nautilus itsasopeko famatuan sartu zen Nemo Kapitainarekin...