Lotte eta Luisa hau bizki parea! - Kästner, Erich (1899-1974); Trier, Walter (1890-1951); Narbaiza Azkue, Antxon (Donostia : Elkarlanean, 2006)
Izenburuak dioen bezala, Lotte eta Luisa neskatilak bizkiak dira. Baina txiki-txikitatik, gurasoek banandu zirenetik, ez dira elkarrekin bizi izan. Lotte amarekin bizi zen Munichen eta Luisa aitarekin Vienan. Baina zer gertatuko eta, bederatzi urte zituztela, Udaleku batean hor non topo egiten duten biek. Hura ezustekoa! Lehenengo susto hura pasa zitzaienean, ez ziren lo egon bi ahizpa hauek. Plan irudimentsu bat jarri zuten martxan. Zer egin ote zuten ba? Zer zen lortu nahi zutena? Eta azkenean... Eguneroko bizitzan sortzen diren zenbait arazo ageri dira liburu interesgarri honetan. Eta azkenean arazorik gehienak konponduko dira bi ahizpa jator hauei esker.
10 urtetik aurrera (berdea)
Das doppelte Lottchen
Keywords: Dibortzioa; Bikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak