Pippi hegoaldeko itsasoetan - Lindgren, Astrid (1907-2002); Nyman, Ingrid Vang; Ormazabal, Joxantonio (1948-2010) (Donostia : Elkarlanean, 2006)
Mozolomendin zegoela, bere aitaren eskutiza jaso zuen behin Pippik. Kurrekurredutt uhartera joateko esaten zion, oso ongi pasatuko zuela han. Eta horixe egin zuen. Hartu bere zaldia eta Nelson jauna tximinoa eta uharte harrigarri hartara joateko prestatu zen. Lortu zuen Tommy eta Annika ere berarekin eramatea. Kurrekurredutt uharteko neska-mutikoen lagun egin ziren eta ez zitzaien abenturarik falta izan, uhartean egon ziren denboran. Jim eta Buck lapurrekin izan zituzten arazorik handienak.
8 urtetik aurrera (gorria)
Jat. izenb.: Pippi Langstrump i söderhavet
Keywords: Abenturak; Irudimena -- Eleberriak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura