Pippi itsasorako asmotan - Lindgren, Astrid (1907-2002); Nyman, Ingrid Vang; Ormazabal, Joxantonio (1948-2010) (Donostia : Elkarlanean, 2007)
Pippi, neskatila alai eta bihurria, Mozolomendi izeneko etxea batean bizi da bere zaldiarekin eta tximu batekin. Ez da eskolara joaten. Nahi duena egiten du. Bere aita kanibalen erregea dela esaten die lagunei. Bere abentura ugari ageri dira liburu honetan: hirian erosketak egiten, lagunekin eta hauen andereñoarekin mendian, antzerkia ikusten, azokan, aintzira bateko uhartean... Dabilen leku guztietan gauza harrigarriak eta barregarriak egiten ditu. Pippiri aita etorri zaio Mozolomendira eta bera bizi den uhartera eraman nahi du, han kanibalen printzesa izango dela esaten dio. Baina joango ote da Pippi Kurrekurredut izeneko uhartera hainbeste maite dituen bere lagunak utzita?
8 urtetik aurrera (gorria)
Jat. izenb.: Pippi Langstrump gar ombord
Keywords: Hezkidetza; Irudimena; Abenturak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak