Pippi kaltzaluze / Astrid Lindgren ; marrazkilaria, Ingrid Vang Nyman ; itzultzailea, David Urbistondo - Lindgren, Astrid (1907-2002) (Xaguxar (Elkar), 2007)
Bederatzi urteko neskatila bat da Pippi. Mozolomendi izeneko etxetxoan bizi da zaldi batekin eta Nelson jauna izeneko tximuarekin. Hankak buruko gainean eta burua maindirepean duela egiten du lo. Ez da eskolara joaten, nahi duena egiten du. Munduko neskatilarik indartsuena izan arren, ez da batere harroa. Baditu bi lagun ere. Hirurak ganbarara joan ziren behin mamuen bila eta kutxa zahar batean katalexuak, hiru pistola zahar, ezpata bat eta urrezko txanponez betetako poltsa bat aurkitu zituzten. Izugarrizko irudimea du Pippik, eta batzuetan irudimen horrek gezurrak ere esanarazten dizkio.