Izurri berria - Garate, Gotzon (1934-2008) (Donostia : Elkar, 1988)
"Izurri berria" elaberriak arrakasta handia izan du. Arrakasta honen arrazoiak gaian eta euskaran aurki litezke. Polizia elaberriek jakinmina piztu behar dute. Horrela egin du "Izurri berriak". Hasi irakurtzen eta hurrengo atalean zer gertatuko den irrikaz jarriko zara. Haitz Zumeta detektibea, berriz, maiztxo latz samarra izan arren, maite izanen duzu. Bestaldetik, Garateren euskara oso joria da. Ez da harritzeko, hamazazpi urte bait dira, Araban ezik, Euskal Herriko beste probintzietako baserrietan euskaraz ikasten ari dela.
VII R. M. Azkue Elaberri-Saria
Keywords: Helduentzako Literatura