Forma begiradan (Donostia : Elixir Films, 2010)
Ongi etorri "Forma Begiradan" ibilbide didaktiko honetara. Euskal Herriko kaleetan dauden eskulturetara gerturatzeko aukera eman nahi dizuegu, batez ere DBHko ikasleak zareten guztiei. Azken 25 urteotan 400 eskultura baino gehiago kokatu dira Euskal Autonomia Erkidegoan, eta haietako asko garrantzi handiko erreferenteak dira gure hirietan. Egileei, eskultoreei dagokienez, horietako batzuk ospe handikoak dira nazioartean, hala nola Eduardo Chillida, Jorge Oteiza, Henry Moore, Jeff Koons, Salvador Dalí, Louise Burgeoise, Markus Lüpertz... Artista hauek guztiek gure Erkidegoan jarri dituzten eskulturen berri izateko, "bost ibilbide" birtual aurkituko dituzue Forma Begiradan, eta hauexek dira: Donostia, Tolosa, Bilbo, Gernika eta Gasteiz.
2010.05.21
DBH
Keywords: Eskultura modernoa -- Euskal Herria; EIMAk onetsitako materialak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak