Sorgin txikia / Otfried Preussler ; itzulpena, Pilar Iparragirre ; marrazkiak, Winnie Gebhardt Gayler - Preussler, Otfried (Itzul saila (Elkar), 1983)
Zer egin dezake ehun eta hogeita zazpi urteko sorgin gazte batek sorgin zaharrek urteroko "Gau Festara" joaten uzten ez badiote? Ba, horixe da Sorgin Txikiaren arazo larria. Sorginkeria asko ikasi eta egin behar dira sorgin helduen festa eta bileretan parte hartu ahal izateko. Dena dela, gure sorgin txikiak badu bele beltz jakintsu bat lagun. Askotan honen aholkuen beharrean aurkituko da eta sorginkeria bat baino gehiago egingo dute bien artean. Baina lortuko ote du Sorgin Txikiak "Gau Festan" egiten den dantzara joatea?