Nikolas txikiren oporrak / Goscinny ; [marrazkiak], Sempé ; itzulpena Ramon Agirre - Goscinny (1926-1977) (Itzul saila (Elkar), 1983)
Nikolas Txikiren bi udatako oporrak zein interesgarriak izan ziren kontatzen da liburu honetan. Lehenengoan gurasoekin batera joan zen Bains-les-Mers herrira eta hango hotel batean egon ziren. Lagun berriak egin zituen hotelean. Euririk egiten ez zuenean hondartzara, golfera eta itsas barrura joaten ziren. Eguraldi txarra egiten zuenean hotelean jolastu behar izaten zuen bere lagunekin eta izugarrizko iskanbilak sortzen zituzten. Hurrengo udan Udaleku batera bidali zuten gurasoek. Nikolas Txiki dabilen leku guztietan gertatu ohi dira gauza xelebreak eta "Landa-Urdin" izeneko kanpamenduan ere izan zen nahiko komeria uda hartan: treneko bidaia, hondartza, mendian galduta, arrantza, eguneroko siesta etab. Ironiaz betetako umorea da bikote honek agertzen diguna.