Ez dago etxean : 1937-2009 : kartzela eta literatura / Jokin Urain - Urain, Jokin (Saiakera (Susa), 2010)
Ez dago etxean kartzelako euskal literaturaren ibilbide orri bat da. Idazle presoen eta preso idazleen lanen berri zehatza dakar, hala aldizkarietan nola genero guztietako liburuetan argitara emandakoaren entziklopedia txiki bat. Ez dago etxean euskal presoen ihesaldien krokisa da: ihes ongi burutuena, ihes zapuztuena eta ihesaldi amestuen mapa. XX. eta XXI. mendeotako ihes saioen kontaduria bizia egin du Jokin Urainek, han eta hemen bildutako testigantzak kontaera gihartsuz jasota.