Gipuzkoako historia ipuinen bidez - Nazabal, Juan Carlos; Aristi, Pako; Arregi, Manuel; Murua, Mitxel; Txiliku (Donostia : Elkar, 2010)
Hamaika liburuxkako bilduma, gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskainiz. Hamar ipuinek eta laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz.
1. libk . Harriek historiak kontatzen dizkigute : Geologia Aroak / Mitxel Murua. -- 2. libk . Ekaingo haitzuloan : Historiaurrea / Mitxel Murua. -- 3. libk . Opari bat egunsentian : Burdin Aroa / Pako Aristi. -- 4. libk . Zilarrezko txanpon bategatik : Erromanizazioa / Pako Aristi. -- 5. libk . Kixmi etorri da : Goiz Erdi Aroa / Mitxel Murua. -- 6. libk . Bizimodu berri baten bila : Berant Erdi Aroa / J.M. Olaizola "Txiliku ". -- 7. libk . Mirandaolako uraren historiak : Errenazimentua / Pako Aristi. -- 8. libk . Kortsario zaharraren negarra : Ilustrazioa / Pako Aristi. -- 9. libk . Hildako semearen itzulera : Industrializazioa / Pako Aristi. -- 10. libk . Negu luzearen atarian : 1936ko gerra / Xabier Mendiguren. -- 11. libk . Herriz herri, mendez mende / Manuel Arregi.
8 urtetik aurrera (gorria)
Keywords: Gipuzkoa -- -Historia -- -Ipuinak -- -Haur eta gazteentzako liburuak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Erreferentzia-materialak