Gipuzkoako historia ipuinen bidez / Mitxel Murua ... [et al.] ; marrazkilariak, Juan Carlos Nazabal, Jose Angel Lopetegi - Nazabal, Juan Carlos; Aristi, Pako; Arregi, Manuel; Murua, Mitxel; Txiliku (Gipuzkoako historia ipuinen bidez (Elkar), 2010)
Hamaika liburuxkako bilduma, gaztetxoei modu errazean Gipuzkoako historiaren hainbat zertzelada eskainiz. Hamar ipuinek eta laburpen gisa eskaintzen den hamaikagarren liburuxka batek osatzen dute bilduma osoa. Ipuin bakoitza Gipuzkoako herri batean kokatu da, garaian garaiko ohitura eta bizimoduaren berri emateko baliatuz.