Miau / Asunción Lissónen gidoia eta textuak ; Xabier Mendigurenen itzulpena ; Pere Prats Sobrepere irudiak - Lissón, Asunción (Apurrak sorta (Elkar), 1980)
Katu ausart hori Mixi da eta Pepirena da, baina inoren besotan ibiltzerik ez zaio gehiegi gustatzen eta miauka ihes egin du. Kanpoan eguzkia dago eta "Pepi paseora" esan dio amak. Pepi oso pozik jarri da amarekin joango delakoan. "Bakarrik?" galdetu du gero, amak lan egin behar duela jakitean. Baina ez, ez da bakarrik joango. Pepik bere katua eramango du paseora.