Matilda / Roald Dahl ; itzulpena, Agurtzane Ortiz de Landaluze ; irudiak, Quentin Blake - Dahl, Roald (1916-1990) (: Alfaguara : Zubia, 1993)
Matilda neskato aparta eta bitxia da. Bost urte bete orduko, liburu mordoa irakurrita dauka eta izugarrizko jakinduria bereganatu du. Bere guraso petralek, ordea, bazterrak nahasten baino ez dela ibiltzen uste dute. Dena dela, berak ondotxo daki zertan ari den eta bere ahalmen bereziari esker, bere eskolako zuzendaria den Trunchbull andereño nazkagarriari laster erakutsiko dio nolako gauza harrigarriak egiteko gauza den.