Gerra eta bakea Euskal Herrian : politikagintza Lege Zaharraren krisialdian / [testugilea] Joseba Agirreazkuenaga Zigorraga - Agirreazkuenaga, Joseba (Historia eta Gizartea (Gaiak), 1993)
Iraultza frantsesak aro berria ireki zuen Europan, iraultza liberal burgesen aldia. Euskal Herrian ere bere eragina eta ondorioak ekarri zituen: gerraldiak eta bakealdiak, bata bestearen jarraian, gizabanakoen eskubideak, gizarte-eraketa berria (...). Euskal arazoaren nondik norakoa, gure XIX. mendea, sakon ezagutzeko aukera eskaintzen da saiakera bikain honetan.