Ekonomia politikoaren eta tributazioaren printzipioak / David Ricardo ; [euskaratzailea, Baleren Bakaikoa ; berrikuslea, Mertxe Iñigo ; hitzaurregilea, Milagros García Crespo] - Ricardo, David (1772-1823) (Pentsamenduaren klasikoak (Klasikoak), 1995)
"Lurraren emaitza -eskulana, makineria, eta kapitala batera erabiltzetik, bere gainaldean eratorritako guztia, komunitateko hiru klasetan banatzen da, hau da, hura lantzeko beharrezkoa den lurraren jabearen, kapitalaren jabearen eta beren ekimenaz lurra lantzen duten langileen artean. Baina gizartearen estadio desberdinetan, errenta, irabazi, eta soldata izenpean, klase bakoitzari esleitzen zaizkion lurreko emaitza osoaren proportzioak, funtsean oso desberdinak dira: hori lurtzoruaren emankortasun errealaren, kapitalaren metakuntzaren, populazioaren eta nekazaritzan erabilitako trebetasun, zuhurtasun eta lanabesen baitan dago". Ricardok banaketa hori arautzen duten legeak, determinatu nahi ditu batez ere errentaren, irabazien eta soldaten joanairari, dagokionez.