2.500 hizkuntza galtzear : baita euskara ere? / "Herriak, hizkuntzak eta kulturak" Tailerra ; [partaideak, Maria Colera, Iñaki Glez. Garai, Ramon Iriondo, Koldo Ortega] - Colera, Maria; Gonzalez Garai, Iñaki; Iriondo, Ramon; Ortega, Koldo (Historia eta Gizartea (Gaiak), 2003)
Gaur egun 5.000 bat hizkuntza hitz egiten da, baina, XXI. mendean zehar, 2.500 galduko dira. Beraz bi astetik behin, hizkuntza bat galtzen da. Zergatik gertatzen da hori? Axola al du? Axola izango al du gure espeziea, azkenean, hizkuntza bakarreko espeziea bihurtzen bada? Euskara galtzeko arriskuan al dago? Galdera horiei erantzuten saiatzen da "2.500 hizkuntza galtzear. Baita euskara ere" liburu hau.