Industrializazioa Euskal Herrian / [Murgil Taldea, mintegikideak, Iñaki Gonzalez Garai;,Mertxe Korta, Alfontso Mtnz. Lizarduikoa, Miguel A. Barcenillaren zuzendaritzapean] - Gonzalez Garai, Iñaki; Korta, Mertxe; Mtz. Lizarduikoa, Alfontso; Barcenilla, Miguel Ángel (Historia eta Gizartea (Gaiak), 2002)
"Industrializazioa Euskal Herrian" liburuan dugu gure herrian bai ohituretan, bai eredu sozioekonomikoan, bai eremu politikoan ere, urtetan zehar, eragin izugarria izan duen gure historiaren zatiaren azterketa sakona.