Iraganeko zibilizazioen enigmak : [Ponpeiatik Paskuako erraldoietaraino] - Atlantida Taldea; Korta, Mertxe; Mtz. Lizarduikoa, Unai (Donostia : Gaiak, 2003)
Inoiz existitu al zen Atlantida? Nola bizi ziren Knosos-en? Zertarako eraiki zituzten Teotihuacango piramideak? Nolakoa zen Pazko Uharteko erraldoi misteriotsuak egin zituen herria? Zertan datza Mekaren magia eta Kaabaren boterea? Zimbabwe Handian al zeuden Salomonen urre-meatzeak? Nork zabaldu zuen El Doradoren inguruko leienda? Zer eskutatzen du Babelgo istorio biblikoak? Iranaldiko enigma asko ditugu inguruan, ikertzaile, bidaiari, abenturazale eta esploratzaile ugarik erakarri eta liluratu dituztenak. Leku sakratuek, paisaia sinbolikoek, aspaldiko hiriek, herrialde galduek... gure irudimena piztu eta antzinako biztanleen erlijio, astronomia, ingenieritza eta historiaren inguruko galdera asko sortzen dizkigute, eta, batera ere, XXI. mendeko teknologiaren nagusigoa eta metodo zientifikoaren ezin ukatuzko dogma zalantzan jartzen dituzte.
2003/06/03
2003/06/03
Keywords: Antzinateko zibilizazioa; EIMAk onetsitako materialak; Monografiak