Zientzia, teknologia eta gizartea : Historia aurreko paleolitoa / zuzendaria, Eduardo Elosegi ; gidoia, Mª Pilar Etxarri ; ekoizleordeak, Gurutze Peñalba, Juanba Berasategi - Etxarri, Mª. Pilar; Peñalba, Gurutze; Berasategi, Juanba (1951-2017); Elosegi, Eduardo (Zientzia, teknologia eta Gizartea (Lotura Films), 1997)
Bideo seriearen helburu nagusia, menderik mende, gizon-emakumeek osatutako historia erakustea da. Hitz baten esanda gure iragan historikoa. Horrela bada, hamabi kapitulutan, gizakia sortu zenetik Bigarren Industri Iraultza bitarteanm, gizartearen garapena kontatzen da.