Nire lehen hiztegia / erredakzioa, J. L. Aranguren "Txiliku" ... [et al.] ; kolaboratzaileak, Martxel Aizpurua ... [et al.] ; diseinua eta ilustrazioak, G. eta R. Ubeda ; eranskineko hegazti, arrain, ugaztun, sendabelar, zuhaitz eta perretxikoen marrazkiak, Paulo Albisua ; argitaraldi honen eguneratzea, J. L. Aranguren "Txiliku", Beatriz Zabalondo, Andoni Sagarna] - Txiliku; Asumendi, Elisabete; Barandiaran, Sagrario; Jauregi, Ageda; Muñagorri, Axun; Ubeda, Garbiñe; Aizpurua, Martxel; Albisua, Paulo; Zabalondo, Beatriz; Sagarna, Andoni (Elkar, 2003)
8-14 urteko ikasleentzako eta euskaltegietan euskara ikasten ari direnentzako tresna egokia da "Nire lehen hiztegia". Estilo arinean eta alaian dago idatzia eta erraz ulertzen da. 11.5100 sarrera ditu, 6.500 hitz osagarri, 1.100dik gora ilustrazio, adibideak, esapideak eta egitura gramatikalak... Eta gainera, gramatika eta leku-izenak, mapak, hormirudiak, anatomia-eskemak, hegazti, arrain, ugaztun, sendabelar, zuhaitz eta perretxikoen irudiak biltzen dituen 100 orrialdeko eranskina koloretan.