Erdi Aroko hiri baten sorrera : gatz haraneko arkeologia, paisaia eta arkitektura (Araba) = Génesis de una villa medieval : arqueología, paisaje y arquitectura del valle de Añana (Álava) - Plata Montero, Alberto; Euskadi. Kultura Ondarearen Zuzendaritza; Luma Hizkuntza Zerbitzuak; Euskadi. Argitalpen Zerbitzu Nagusia (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia ; Leioa : Euskal Herriko Unibertsitateko Argitalpen Zerbitzua, 2008)
Zalantzarik gabe, gatz fabrikak egiten du berezi Añanako hiria. Oso egoera onean ez dagoen arren, esan dezagun Europako barnealdean gaur egun ongien kontserbatzen den gatzaga multzoetako bat dela, ikusgarria benetan.
Bibliografia: 299.-310. or.
Testua euskaraz eta gaztelaniaz
Keywords: Gatzaga -- -Añana -- -Historia; Añana (Araba) -- -Historia; Monografiak; Baliabide digitalak