Erdi Aroko hiri baten sorrera : gatz haraneko arkeologia, paisaia eta arkitektura (Araba) = Génesis de una villa medieval : arqueología, paisaje y arquitectura del valle de Añana (Álava) / Alberto Plata Montero ; [itzulpena, LUMA Hizkuntza Zerbitzuak] - Plata Montero, Alberto (Euskal Kultura Ondare Bilduma (EKOB), 2008)
Zalantzarik gabe, gatz fabrikak egiten du berezi Añanako hiria. Oso egoera onean ez dagoen arren, esan dezagun Europako barnealdean gaur egun ongien kontserbatzen den gatzaga multzoetako bat dela, ikusgarria benetan.