Maigret / Georges Simenon ; itzulpena, Juan Mari Mendizabal - Simenon, Georges (1903-1989) (Sail Beltza (Igela), 2010)
Maigret erretiratuta bizi da emaztearekin Meung-sur-Loire-n. Goizeko bostak aldera Philippe iloba etorri zaie etxera zeharo jota. Gaueko brigadan ari da lanean Phillipe, Maigretek berak polizia lanbidera bideraturik. Hasiberri bat besterik ez da mutila, eta Floria klubean dihardu zelatan azken astean, prostituzio klub batzuk kontrolatzen dituen banda batek eragindako hilketa bat argitzeko asmotan. Baina, auskalo nola, klub horren jabe hil berriaren ondoan gertatu da, eta haren pistola eskuan duela. Bere burua hil ote du Pepito Palestrinok? Ala Phillipek hil du? Pistolan hatz-markarik ez da falta. Maigreti egokituko zaio kontua argitzea. Ez da lan erraza, banda horretako buruek poliziaren babes garbia baitute, eta lotura estua Quai des Orfèbreseko nagusiekin.