Erromatarrak / testua, Sylvie Baussier ; irudiak, Philippe Candé ; [itzulpena, Joxe Antonio Sarasola] - Baussier, Sylvie (Historia harrigarriak (Elkar), 2002)
Nola iristen ziren Erromako foroa ezagutzera. Nola ikasten zuten latina eta grekoa. Nola bizi ziren legionarioak. Nola bidaiatzen zuten Inperioko galtzadetan barrena. Nola borrokatzen ziren gladiadoreak. Ikasi eta liluratu historia harrigarriokin.