Zuztarretatik ahora : Nerbioi-Ibaizabal eskualdeko herri-jakituria eta kultura tradizioa batu eta berreskuratzeko proiektua : [Haur Hezkuntza eta Lehen Hezkuntzarako material osagarria] / [egilea, Labayru Ikastegia, Herri Ondare Atala] (Arakaldo, Arrankudiaga, Arrigorriaga, Basauri, Etxebarri, Galdakao, Orozko eta Ugao-Miraballesko udalak eta Labayru Ikastegia, 2009)
"Zuztarretatik ahora" izeneko material honen helburua, Nerbioi-Ibaizabal eskualdearen euskal ondare etnografikoa eta linguistikoa batu, sailkatu, landu eta berarekin Haur Hezkuntza eta Lehen Hezkuntzako umeentzako Euskal Curriculumean txertagarri den material didaktiko-pedagogikoa eskaintzea da. Materialok era didaktikorik egokienean prestatu dira, ikastetxeetan irakasleek edota etxeetan gurasoek umeekin erabiltzeko modukoak izan daitezen. Eskualdeko herri-jakituria eta kultura tradizioa modu sistematikoz eta metodologikoz batuta, berreskuratze kultural eta linguistikoari ekin diogu; eta ahoz bildutako materialak egokituta eta plazaratuta, gizarteari eredu baliagarriak eta irakaskuntzarako erreferentzia egokiak eskaintzeaz gain, bere aberastasunari eutsi eta iraunaraziko diogu. Era horretara, aurrekoak izan ziren moduan, ostekoak ere ondasun horren jabe eta jagole izan daitezen.