Animalien inauteria - Mundina; Armendariz, Xabier (Legutiano : Saure, 2008)
Komiki honek Tasmaniako tigrearen abenturen berri kontatzen digu. Orain mende bat Tasmaniako tigrea desagertu zen mundu gainetik. Baina zer diren gauzak, oraindik ale bat badago-eta gure artean. Kasu hori hain da bitxia, ileordea duen epaile ingeles bati deitzen baitiote eta hark heriotza-zigorrera kondenatzen baitu Tasmaniako tigrea, hainbat agirik diote-eta dagoeneko ez dela halakorik gure artean.Sasi-txakurrak ihesari ematen dio eta gordean dabil, inork ikus ez dezan. Munduan zehar dabil bidaian eta lau inauteri bisitatzen ditu, New Orleans, Rio de Janeiro, Filipina eta Veneziakoa.Maskaren atzetik, beste errealitate batzuk ezagutzen ditu, berea bezain larriak direnak. Mozorro eta zalapartaren atzetik, beste mundu batzuk daude, beste errealitate batzuk, gure munduaren zati direnez ezagutu behar direnak.Lan honi esker, bizi-jarrera bat ezagutzen dugu, eta hari zor, orobat, ohartzen gara ezen, itxura hutsezko bakardadea gorabehera, horrelako errealitate asko daudela hainbat ingurutan.
10 urtetik aurrera (berdea)
Jat. izenb.: Carnaval de animales
Keywords: Animalia basatiak -- Komikiak -- Haur eta gazteentzako liburuak; Inauteriak; Komikiak; Haur eta Gazteentzako Literatura; Ipuinak