Euskal Herriaren historia : XXI. mendeko haurrei kontatua - Egaña, Iñaki; Tasio (Tafalla : Txalaparta, 2006)
Isturitzeko haitzuloetan bizi ziren arbasoengandik hasi eta gaur egungo gertaeretarainoko ibilbidea da liburu hau. Hamar atal ditu, hamar geltoki. Bidean, erromatarrak, barbaroak, arabiarrak, Nafarroaren konkista, nekazariak, arrantzaleak, auzokoekin izan ditugun harremanak, foruak, karlistaldiak, abertzaletasuna, langileriaren eta askatasunaren aldeko borrokak... eta beste hamaika kontu aurki daitezke. Herri honen historia, azken batean. Izan ere, ezkutatu nahi dizkiguten hizkuntza, kultura eta historia ditu Euskal Herriak. Ez garela esaten digute. Baina izan, bagara. Europako herririk zaharrenetarikoa, gainera. Orrialde hauetan aurkituko duzu gure benetako historia.
10 urtetik (berdea)
Keywords: Euskal Herria -- Historia; Erreferentzia-materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura