Eguzki kolpea eta beste ipuin batzuk - Quiroga, Horacio (1878-1937); Mendizabal, Jesusmari ([Irun] : Alberdania ; [Donostia] : Elkar, 2009)
«Ipuinak, hasieratik akaberara, esku ikara gabe batek taxututako lerro bakarra izan zezan borrokatu nintzen. Ez traba, ez apainduria, ez barreiamendu bat bera ere ager zitekeen hariaren tentsioa lasaitzera. Ipuina, berez zertarako den aintzat hartuta, gezi bat da. Behin helmuga tirabidean arretaz jarri ostean, arkutik haraxe xuxen abiatzen den gezia. Haren hegaldia ederragotze aldera, gezi gainean pausatzera letorkeen tximeleta orok ez luke oztopoa besterik ekarriko».
Euskadi Literatura Sariak 2010 - Euskarazko literatura itzulpena
Keywords: Haur eta Gazteentzako Literatura