Puntan punta bat : (haur folklorearen bilduma) - Etxaniz Erle, Xabier; Martorell, Luis (Iruñea : Pamiela, 2009)
Puntan punta bat. Horrela hasten da euskal tradizioan jasotako igarkizun bat, igarkizunek, esaerek, kantek, zotz egiteko formulek eta abarrek osatzen duten tradizio horretako elementua, hain zuzen.Liburu hau ere punta bat da, tradizio horren puntatxoa, izan ere haurrei zuzendutako bilduma honetan lehena orainera ekarri dugu; euskal folklorea -jakintza, Azkueren hitzetan- gaur egungo gizartera, jolas eta ikas dezakegun.Haur Folklorearen Bilduma liburuaren ondorengoa da hau. Aurreko hura osatua eta zuzendua, alegia. Baina aurreko hura bezala tresna egokia gure tradizioaz jabetzeko eta jolasteko.Puntan punta bat, atzean zulo bat. Zer da?
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Herri literatura -- Euskal Herria; Igarkizunak -- Euskal Herria; Ahozkotasuna; Poesia; Monografiak