Adimenaren umeak : robotikaren eta giza adimenaren geroaldia - Moravec, Hans; Kaltzada, Julen (1935-2017) (Donostia : Gaiak, 2009)
Agia, egunen batean, gizakiaren funtzio fisiko eta adimenezko guztiek baliokide artifizial bat izango dute. Liburu honetan egoera hori aztertzen da. Baliokide hori robot adimentsu bat izango da, alegia, gizakiaren gogamenezko gaitasunak izango dituena. Egilearen iritziz, gizakia atzeratu biologiko bihurtu da, sortu dituen gogamenezko lorpenekin erkatzen badugu behintzat. Izan ere, hiltzen garenean gure hardwarea desagertu egiten da. hala ere, Moravecek iragartzen duenez, gure gogamena robotetara transferitzeko aukera izango dugu eta horrela, nolabait, hilezkor bihurtuko gara.
Bibliografia.: 257-261 or.
Aurkibide tematikoa: 267-274. or.
Mind children. The Future of Robot and Human Intelligence
Keywords: Robotak; Adimen artifiziala; Zientzia-dibulgazioa; Monografiak