Adimenaren umeak : robotikaren eta giza adimenaren geroaldia / Hans Moravec ; [itzultzailea, Julen Kaltzada] - Moravec, Hans (Pentsamendu garaikidea (Gaiak), 2009)
Agia, egunen batean, gizakiaren funtzio fisiko eta adimenezko guztiek baliokide artifizial bat izango dute. Liburu honetan egoera hori aztertzen da. Baliokide hori robot adimentsu bat izango da, alegia, gizakiaren gogamenezko gaitasunak izango dituena. Egilearen iritziz, gizakia atzeratu biologiko bihurtu da, sortu dituen gogamenezko lorpenekin erkatzen badugu behintzat. Izan ere, hiltzen garenean gure hardwarea desagertu egiten da. hala ere, Moravecek iragartzen duenez, gure gogamena robotetara transferitzeko aukera izango dugu eta horrela, nolabait, hilezkor bihurtuko gara.