Wendyk hegan ikasi zuen gaua / Andreu Martin ; itzultzailea, Miren Artetxe - Martín, Andreu (Izu-taupadak (Elkar), 2009)
Gau bakarrean gertatzen den polizi nobela, ekintzaz betea, zoratzeko moduko erritmoa daukana, Bartzelonako kaleak, jauregiak eta zulo ilunenak ezagutaraziko dizkiguna. Erritmo zoroa eta bikain eramandako haria elkartzen ditu Bartzelonako gauean giroturiko polizi eleberri honek. Andreu Martín (Bartzelona, 1949) genero honen maisuetakoa da Katalunian, gazteentzako nobela beltzaren aitzindaria.