Gaur egungo kazetaritza (: Videus, 1986)
Egunkaria da mezubiderik zaharrena. Gizartean denek irakurtzen dute edo era guztietako berri interesgarrien bila bere orrietan ibiltzen dira behintzat. Gaur egun, gertatzen denaz herritarrak jakitun eukitzeko duen egitekoagatik, gosaria bezain beharrezkotzat jotzen da. Hona Irrati eta Telebistarekiko duen aldea: ematen dituen berriak bertan geratzen dira, idatzita daude eta, noski, hori dela eta idazkiak luzaro eta sakon ausnartu ahal izateko bide ematean datza bere doairik handienetako bat. Guzti hori jaso nahi izan du bideo honek, eta guztia aspergarri ez izateko eran. Umeak egunkari-etxe batera ikustaldian joan baitliran egina dago. Egunkaria egunero nola egien den bere begiz ikusten du ikasleak.