Aizak eta aizan elkarrekin dantzan - Lertxundi, Anjel; Olariaga, Antton (Donostia : Elkar, 2002)
Anjel Lertxundiren "Aizak eta aizan elkarrekin dantzan" liburuak tradizioaren altxorra beste ikuspegi batetik hartu du; antzerkiaren eta errepresentazioaren alderditik. Horregatik, hemen agertzen diren baliabide guztiak -egitura erritmikoak, kantuak, esanak eta adierazpideak...- elkarrizketa moduan datoz. Orobat, tradizioari bihurritu bat eman dio Anjel Lertxundik eta liburuan hiru modutako piezak sartu ditu: altxor tradizionaleko hainbat pieza eder bildu eta hautatu ditu batetik; horrez gainera, egitura tradizionalak imitatuz, pieza berri asko asmatu ditu; eta, azkenik, pieza berri-berriak ere sortu ditu, egitura tradizionalen harira beti ere.
2002/06/24
6 urtetik aurrera (urdina)
Keywords: Poesia; Olerkiak -- Haur eta gazteentzako liburuak; EIMAk onetsitako materialak; Haur eta Gazteentzako Literatura