Gastibeltzaren karabinak : existitu ere egiten ez duen heri batentzako sinfonia / egileak, Mark Legasse (idazlea), Maskarada Taldea (antzezpena); burutzapena, Iñaki Berlanga; kamarak, Ana Bilbao, Jose Luis Gardoki, Eneko Lorente, Iñaki Berlanga; itzulpena, Jose Luis Agote, Bernardo Atxaga; musika, Oskorri; moldaketa, Santiago Burutxaga, Carlos Panera; iluminazioa, Jon Mesperuza; jantziak, Ana Gutierrez, Carmen LLubero; diseinua, Aitor Mazo; atrezzo, Patxo Telleria, Marife Berrojalbiz, Mikel Martinez; aktoreak, Patxo Telleria, Lurdes Yarza, Imanol Agirre, Mikel Martinez, Inaxio Tolosa, Peio Gutierrez, Mitxel Gorrotxategi, Marife Berrojalbiz, Aitor Mazo - Légasse, Marc (1917-1996) ([s.n.], 1985)
Izen bereko Marc Legasseren nobelaren moldaketa. Karlistaden garaian, Pertsonaia euskaldun bitxi batzuk ihes egin behar izaten dute, margo batetan sartuz, liberal patruila batekin topo egiten dutenean. Koadro horretanmargoturiko itsasontzian bidaia luze bat egingo dute, lurrari bira osoa emanez: Cuba, Estatu Batuak, India... Abenturez beteriko bidaia horretan egoera eta pertsonaia arraroak, estrafalarioak, aurkituko dituzte: Blas Galarrisketa (euskaldun negrero damutua), azkeneko mohikano indiarrak (beren jatorria muhika-muxika-Mugican daukatenak), Konfucio Koxka pirata (txinatar printzesa baten eta Bermeoko sukaldari baten semea)... Istorioa benetan bitxia, estrafalarioa, zeinen bitartez Euskal Herria, euskaldunak eta euskarari buruz hitz egiten bait da era berezi eta barregarri batez.