Piztia otzanak / gidoia, Harkaitz Cano ; irudiak, Iñaki G. Holgado - Cano, Harkaitz (Xabiroi (Ikastolen Elkartea), 2008)
Genero beltzekoa, intriga eta misterioa ziurtatuta daude. Soto ilun batean esnatu da Travis. Harrapatuta dago, bakarrik, ezin ihes egin. Travisek ez daki nola heldu den soto horretara. Ez da ezertaz gogoratzen. Arrastorik ere ez. Bere izena Travis ote den ere, ezin ziur egon. Soto ilunean, edonori sosegua kentzeko moduko animalia disekatuen konpainia besterik ez du. Piztia otzan horien laguntzaz, bere iragana berreraikitzen saiatuko da.