Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez : musika hezkuntza ; Xixupika 2 : ahots hezkuntza ; Fonogriña : musikatresnen bidezko hezkuntza - Urbieta, Imanol (1934-2016); Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Hamabigarren zinta honetan 29 bideo labur jasotzen dira.
. XIXUPIKA 2. AHOTS HEZKUNTZA kantuz eta ipuinez . 35. Sehaskan lotan dago aurtxoa (Imanol Urbieta) . 36. Goazen, goazen, bai kantatzera (Imanol Urbieta) . 37. Hamelingo xirularia (Imanol Urbieta) . 38. Mari Errauskin (Imanol Urbieta) . 39. Sagutxo kaskarina (Imanol Urbieta) . 40. Berenezko gudaritxoa (Imanol Urbieta) . 41. Katu botaduna (Imanol Urbieta) . 42. Pinotxo (Imanol Urbieta) . 43. Zazpi antxumeak (Imanol Urbieta) . 44. Txokolatezko etxea (Imanol Urbieta) . 45. Edurne Zuri (Imanol Urbieta) . 46. Edurne Zuri (Imanol Urbieta) . 47. Bremengo musikalariak (Imanol Urbieta) . 48. Bremengo musikalariak (Imanol Urbieta) FONOGRIÑA: MUSIKATRESNEN BIDEZKO HEZKUNTZA . 49. Fonogriña (Imanol Urbieta) . 50. Zintzilofonoak (Imanol Urbieta) . 51. Futafufonoak (Imanol Urbieta) . 52. Teterete! (Imanol Urbieta) . 53. Potodunbak (Imanol Urbieta) . 54. Klaskafonoak (Imanol Urbieta) . 55. Arrastafonoak (Imanol Urbieta) . 56. Gitarra bat (Imanol Urbieta) . 57. zirko bat (Imanol Urbieta) . 58. Haur txikiak (Imanol Urbieta) . 59. Zirko festak (Imanol Urbieta) . 60. Kaiako festetan. Ixil ixilik dago. Ameriketara joan nintzen (Imanol Urbieta) . 61. Pra pra. Trikitilariak (Imanol Urbieta) . 62. Frefristo (Imanol Urbieta) . 63. Hemezortzi serore. Tzunpa txunpa tzunpa tzar (Imanol Urbieta).
Haur Hezkuntza
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak