Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez : ni txontxongiloa naiz ; Kontu kontari - Goiztiri Taldea; Iriondo, Lurdes (1937-2005); Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila; Goiztiri Taldea (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bederatzigarren zinta honetan 8 bideo labur jasotzen dira.
. 11. Ni txontxongiloa 11 (Goiztiri Taldea) . 12. Ni txontxongiloa 12 (Goiztiri Taldea) . 13. Ni txontxongiloa 13 (Goiztiri Taldea) . 14. Ni txontxongiloa 14 (Goiztiri Taldea). . 1. Botadun katua (Lourdes Iriondo) . 2. Urrezko arrautzak (Lourdes Iriondo) . 3. Txokolatezko etxea (Lourdes Iriondo) . 4. Edurne Zuri (Lourdes Iriondo)
Haur Hezkuntza
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak