Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez - Genua, Enkarni; Urbieta, Imanol (1934-2016); Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila; Kukubiltxo Taldea; Maskarada Taldea (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Zazpigarren zinta honetan 11 bideo labur jasotzen dira.
. 73. Lorea 10 (Kukubiltxo taldea) . 74. Lorea 11 (Kukubiltxo taldea) . 75. Loretxo (E. Genua) . 76. Aitona Prontxio eta Aitorren ibilaldia (E. Genua) . 77. Sorgin ipuina (E. Genua) . 78. Danborlari magikoa (Maskarada taldea) . 79. Sandaliaren urtebetetzea (E. Genua) . 80. Sagarrondoa (E. Genua) . 81. Jimmy Potxolo eta zapataria (Maskarada taldea) . 82. Jimmy Potxolo eta zapataria (Maskarada taldea) . 83. Jimmy Potxolo eta zapataria (Maskarada taldea)
Haur Hezkuntza
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak