Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez - Lukas, José Francisco; Lertxundi, Anjel; Iriondo, Lurdes (1937-2005); Urbieta, Imanol (1934-2016); Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila; Kukubiltxo Taldea (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Bigarren zinta honetan 14 bideo labur jasotzen dira.
. 14. Kikas bizarra moztera dator (I. Urbieta) . 15. Goian dago - Beheran dago (I. Urbieta) . 16. Ni norekin nator, zatoz, dator (A. Lertxundi - J. Lucas) . 17. Aurpegiaren jolasa (L. Iriondo) . 18. Elkarrekin jolastuz (L. Iriondo) . 19. Leirek txistua galdu du (I. Urbieta) . 20. Non dago txistua? (I. Urbieta) . 21. Txistua hemen dago! (I. Urbieta) . 22. Sagutxo kaskarina (L. Iriondo) . 23. Txoria eta pinua (L. Iriondo) . 24. Mikel eta laguna (Kukubiltxo taldea) . 25. Mikel eta laguna (Kukubiltxo taldea) . 26. Mikel eta laguna (Kukubiltxo taldea) . 27. Mikel eta laguna (Kukubiltxo taldea)
Haur Hezkuntza
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Curriculumeko baliabideak; Bideo didaktikoak