Haurrak euskalduntzen bideoaren bidez - Lukas, José Francisco; Lertxundi, Anjel; Urbieta, Imanol (1934-2016); Eusko Jaurlaritza. Hezkuntza Saila; Keinu Taldea (Vitoria-Gasteiz : Eusko Jaurlaritzaren Argitalpen Zerbitzu Nagusia, 1982)
Haurren euskalduntzea laguntzeko helburuarekin, 1982. urtean Hezkuntza Sailak bideo sorta bat ekoiztu zuen Imanol Urbietaran zuzendaritzapean. Bideoetan euskara lantzeko hainbat elementu agertzen dira: ipuinak, marrazkiak, txotxongiloak, abestiak, motrizitatea... Lehen zinta honetan 13 bideo labur jasotzen dira.
. 1. Nor zara zu (I. Urbieta) . 2. Txiki-txiki-txikia (I. Urbieta) . 3. Etxean lanean (I. Urbieta) . 4. Ni Kepa naiz eta nik marrazkia egin dut (A. Lertxundi - J. Lukas) . 5. Martuteneko trena (I. Urbieta) . 6. Buruhandiak (I. Urbieta) . 7. Kikas, kokos eta karraka (I. Urbieta) . 8. Ni naiz, zu zara, hura da (A. Lertxundi - J. Lucas) . 9. Max, Mix eta Mox mendian (Keinu taldea) . 10. Mix gaixorik dago (Keinu taldea) . 11. Max, Mix eta Mox ilargian (Keinu taldea) . 12. Max, Mix eta Mox irla batean (Keinu taldea) . 13. Hondartzan (I. Urbieta)
Haur Hezkuntza
Keywords: Haur-kantak -- Euskal Herria; Bideo didaktikoak; Curriculumeko baliabideak; Baliabide digitalak