Urrunean, Menkaura - O´ Callaghan i Duch, Elena; Arana, Aitor ([Euba] : Ibaizabal, 2008)
Kairo aldean, Gizako piramide-multzoak iraganaldi distiratsuaren berri ematen die bisitariei. Baina, ikusten dakitenei, gaur egungo miseria eta txirotasuna ere erakusten die. Gamal mutiko egiptoarrak turistei oroigarriak salduz ateratzen du bizimodua aurrera. Menkaurako piramideen itzalpean, haurtzaro gorabeheratsua landu beharko du, etorkizuna itxaropenez bideratzeko. Haren nekaezintasunari eta senari esker, aurkako patuari aurre egin ahal izango dio.
12 urtetik aurrera (horia)
VIII. Alandar saria
Keywords: Haurtzaroa; Bizirik irautea; Haur eta Gazteentzako Literatura; Eleberriak