Chillidaren mapa - Marto, David; Arano, Leire (Barcelona : Norma, 2024)
Haurra zenetik, aionarekin joatea izan da Martaren ametsa, Espainian dauden Eduardo Chillidaren monumentu nagusiak bisitatzera. Aitona hiltzean, Martak omenaldi bat egitea erabaki du, bere ametsa betez eta Chillidaren eskulturen kontenplazioa bidaia ahaztezin baten etapa ezberdinak bihurtuz. Eleberri grafiko honetan, Davir Marto marrazkilariak Chillidaren lana ezagutzera gonbidatzen gaitu, euskal eskultore handiaren obrarekin maiteminduta dagoen ikasle gazten baten begien bitartez. Chillida Leku museoarekin eta Eduardo Chillida Pilar-Belzunce Fundazioarekin elkarlanean egindako proiektua, Eduardo Chillida eskultorearen mendeurrena dela eta.
El mapa de Chillida
Keywords: Chillida, Eduardo -- (1924-2002); Komikiak; Helduentzako Literatura; Biografiak