Berria ikasgela : Bilboko Burdin Hesia, arerio bihurtutako babeslekua - Oiartzabal Azketa, Ainhoa; Berria (Egunkaria) (Andoain : Berria, 2022)
BERRIA Ikasgelak hezkuntza sisteman erabiltzeko askotariko edukiak eskaintzen ditu: irakurgaiak, bideoak, infografiak, audioak... BERRIA egunkariak landutako edukiak dira, azken urteotako argitalpen aukeratuetan oinarrituak. 1937ko ekainaren 12an hautsi zuten faxistek Burdin Hesia, Bilbo Handia inguratzen zuen defentsa lerroa. Bilbo erortzea lortzeko gakotzat aurkeztu da Alejandro Goikoetxea ingeniari jeltzale desertorea. Baina, ordurako, hegazkin aleman eta italiarrek behatuak zituzten eraikuntza lanak. Eraikitzen hasi zenetik, porrotera kondenatutako azpiegitura zen Burdin Hesia.
Material hau berria.eus webgunetik ekarria da.
Keywords: Gerra; Historia; Giza zientziak; Giza zientziak; Giza zientziak; Bizkaia; Euskal Herria -- Historia; Euskal Herria -- Historia -- 1936-1939 (36ko Gerra); Baliabide digitalak; Curriculumeko baliabideak; Eduki digital didaktikoak; Erreferentzia-materialak; Infografiak