Sintesi silabikoa / [egilea] Garbiñe Candina ; [marrazkilaria, Francisco Fernandez - Candina Acebes, Garbiñe (EIMA 4 (2021eko deialdia), 2022)
Proiektu honen helburua da kontzientzia silabikoa euskaraz lantzeko materialak sortzea. Kontzientzia silabikoa kontzientzia fonologikoaren eremuetako bat da, eta diskurtsoa silabak izeneko soinu-unitate txikiagoetan banatzen dela eta unitate horiek manipula daitezkeela ulertzeko gaitasunari egiten dio erreferentzia. Material hau Haur Hezkuntzako eta Lehen Hezkuntzako lehen mailako ikasleei zuzenduta dago, eta bereziki, hezkuntza-premia bereziak dituzten edo irakurtzen ikasteko zailtasunak dituzten ikasle guztiei. Ebaluazio-adierazleak: hitzak silabaka segmentatzen ditu; hasierako, amaierako eta tarteko silaba identifikatzen eta bereizten ditu; silabak manipulatzen ditu gehitzeko, kentzeko edo elkartzeko...