Teknopolis : aukera berriak ibilgailu elektrikoentzat - Rementeria Argote, Nagore; Leturia, Iñaki; Pujol, Asier; Etxabe, Kar; Elhuyar Kultur Elkartea; Euskal Irrati Telebista ([S.l.] ; EITB, 2022)
"Teknopolis" Elhuyar Fundazioak ekoizten duen telebista-saioa da. 1999an jaio zen, eta, geroztik, astero ematen da, euskaraz ETB1ean, eta gazteleraz ETB2an. Publiko orokorrari zuzenduta dago, eta Euskal Herriko eta mundu osoko zientziaren, teknologiaren eta berrikuntzaren berri ematea du helburu. Erreportajeak, elkarrizketak, egungo albisteak eta oinarrizko zientzia-azalpenak eskaintzen ditu, era atsegin eta entretenigarrian. Aste honetako programan: ibilgailu elektrikoentzat dauden aukera berriez hitz egingo dute. Besteak beste, errekuntza-motorreko autoak elektriko bihurtzea bilatzen duen 'retrofit' mugimendua izan dute hizpide. Dagoeneko elektrifikatuta dagoen Ortze itsasontzira ere egin dute bisita. (2022ko otsailak 21).
Material hau Elhuyar.eus webgunetik ekarri da
Keywords: Zientzia-dibulgazioa; Teknologia -- Berrikuntzak; Ibilgailu elektrikoak; Telesaioak; Baliabide digitalak; Erreferentzia-materialak; Bideo didaktikoak