Gauaz parke batean : ipuin izugarriak - Mirande, Jon (1925-1972); Urkizu, Patri (1946-2024) (Donostia : Elkar, 1987)
Izenburu honen pean Jon Miranderen kontakizun bereziak dituzu, umore beltzaren baitan sailka ditzakezunak. Irri solas labur eta farrez hiltzekoak diren batzuen ondoren, oso gogoko zituen zenbait idazleren ipuin itzuliak datoz, baina benetan maisuki itzuliak, itzulpen diren antzemanten ez zaielarik. Manciet, O´neil, "Saki", Kafka eta nola ez Poe. Eta bere barne irudimen sutsu bezain zorrotzez asmatuen artean bat bereziki gomendatzen dizut, Eresi Kantari. Oker ez banago euskal literaturaren gailurrik gorenetakoaren aurrean zaude. Irakur eta goza.
Keywords: Helduentzako Literatura